Печалният рекорд по отношение на COVID-19 е на неимунизираните, заяви пред Bulgaria

...
Печалният рекорд по отношение на COVID-19 е на неимунизираните, заяви пред Bulgaria
Коментари Харесай

Д-р Васил Михайлов: Печалният COVID-рекорд е на неимунизираните

Печалният рекорд по отношение на COVID-19 е на неимунизираните, съобщи пред Bulgaria ON AIR пулмологът доктор Васил Михайлов.

" Недоумявам как не сработва рационалното мислене при хората. Ние сме във война с този вирус. Категорично  " зеленият документ " за антитела би трябвало да отпадне. Това беше една от най-големите и тежки спънки на предваксинационния развой. Хората се опитваха да схванат своето положение, дали не са преболедували, дали не са били инфектирани. Тези антитела не са показателни. " - разяснява специалистът в предаването " Денят ON AR ".

" Надяваме се здравната ни система да издържи и тъжните върхове да не продължат нататък. Но се багра, че наклонността е такава. Колко ще издържи здравната система, зависи от нас самите, от нашето държание, от спазването на разпоредбите, каквито и да са те. Ключово в тази обстановка е думата " глоба ". Правилата другояче са просто едно благопожелание, в случай че те не се съблюдават. " - уточни събеседникът.

Той показа, че в последния месец над 90% от искащите да се имунизират в " Александровска " болница са хора, които искат бустерна доза.

" Когато ние отчитаме 500 000 ваксинирани, би трябвало да се регистрира фактът, че става дума за хора, които са уверени, че би трябвало да бъдат имунизирани. Те са подготвени да се редят на дълги опашки в студеното време, с цел да получат своята бустерна доза, която до доста огромна степен ги защищава от Омикрон, от тежко заболяване или положение, което натоварва здравната ни система. " - добави доктор Михайлов.

По думите му има снижаване на възрастта на инфектираните, само че не децата са били проблем, истинските уязвимите са възрастните хора.

" Там е казусът ни и те не се ваксинират. И когато приказвам са наказания, приказвам за това, че страната би трябвало да си влезе във функционалностите. Доброто дело би трябвало да бъде поощрявано, а нарушаването - глобено. Сблъсквам се с хората, които имат своите опасения, терзания, своите страхове. Тези хора не бяха убеждавани както би трябвало. Информационната акция първоначално не беше направена нито професионално, нито интензивно. " - акцентира пулмологът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР